Piscina - hidroizolatii turnarea betonului Partea 2

Piscina - hidroizolatii turnarea betonului Partea 2

   Dupa cum am amintit in articolul precedent am revenit cu hidroizolatiile privind etapa turnarii betonului.

Pentru a realiza hidroizolatia corecta avem nevoie de 4 nivele unde putem utiliza materialele adecvate. Aici avem nivelul 1 si 2. Principiul este simplu, el tine cont de umiditatea solului si panza freatica chiar de posibilitatea aparitiei unui izvor de apa, tine cont de rosturile de turnare care sunt zone vulnerabile astfel ca in timp apa isi creaza o zona de acces prin aceste rosturi; se tine cont de permeabilitatea betonului care poate sa tina umezeala cu cat este mai permeabil ceea ce duce la infiltratii, segregari, mucegai distrugere; tine cont de impermeabilizarea betonului in contact cu apa din bazin pentru ca aceasta sa nu se piarda dar sa nici nu corodeze betonul. Un bazin exercita o presiune foarte mare datorita greutatii apei.

- aditivarea betonului la turnare cu Sika DM2 ce va conferi un grad mare de rezistenta la apa, obtinandu-se reducerea absorbtie betonului. Avand o durata de viata permanenta acest aditiv merita folosit in fiecare caz de turnare piscina sau fundatie casa.

- benzile de izolare rosturi de turnare Waterbar sau Sikaswell P care asigura etansarea radierului, a placii de baza cu peretii. Avand in vedere ca se realizeaza din 2 etape aceaste turnari, va ramane un rost prin care apa isi face foarte usor loc iar ulterior este dificila reparatia. 

- lipirea benzii de etansare de tip Waterbar se face prin termosudare iar Sikaswell se lipeste cu adezivul Sikaswell S2

   Idel este sa folosim aditivul amestecat in beton in statie sau in masina de transport la destinatie si banda Waterbar care se monteaza in cofrag inainte de turnarea radierului. Aceste etape asigura realizarea corecta a bazinului dupa care urmeaza imprmeabilizarea exterioara si interioara. In cazul in care nu s-a tinut cont de Sika Waterbar si s-a turnat planseul, se poate folosi sistemul Sikaswell banda si adeziv pentru a aplica banda Sikaswell P in interiorul cofragului, imediat inainte de turnare sau dupa caz la o distanta de turnare astfel incat sa nu ajunga apa, ploaie inainte de turnare.

   Revenim cu detaliile realizarii hidroizolatiei exterioare si interioare.


Taguri:

Comentarii