Lipirea panourilor de fatade ventilate

Lipirea panourilor de fatade ventilate

Adezivii pentru lipirea fatadelor sunt printre cei mai puternici iar aplicabilitatea poate fi extinsa si in industria auto, caroserii, vagoane, publicitate, fiindca gama de materiale pe care adera este mare iar performantele adezivului sunt deosebite.

In prim plan recomandam sistemul Sika TackPanel cu urmatoarele precizari:

1. Tratarea elementelor metalice

- slefuirea usoara a suprafetelor vopsite si degresarea cu Sika ColmaCleaner.

- stergerea de praf, murdarie,

- se aplica activatorul Sika Activator 205 cu ajutorul unei lavete sau a unui prosop de hartie, dar care sa nu lase scame.

- Sika Activator 205 se aplica pe cele doua suprafate metalice, temperatura ideala de aplicare 15-20 grade, dupa aplicare se asteapta 15 - 30min si se poate aplica primerul SikaTack Panel Primer. Daca trec mai mult de 2h de la aplicarea activatorului, nu mai are efect si va trebui reaplicat, e voie doar de maxim doua ori sa se reaplice activator pe o suprafata!!!!

consum = 0,003 - 0,006 l/mp - aplicat pe o latime de 50mm


2. Amorsarea metalului

- se aplica cu pensula fasii de primer de tip SikaTack Panel Primer pe ambele suprafete metalice, se insemneaza cu un marker zonele care urmeaza a fii amorsate, ca sa coincida si sa nu aplicam primer pe intreaga suprafata.

- timp de asteptare inaintea de aplicarea adezivului 30min, maxim 8ore.

consum = 0,008l/metru liniar - aplicat pe o latime de 50mm


3. Banda autoadeziva

- se aplica Sika Fixing Tape pe intreaga lungime a elementelor verticale si paralel una fata de cealalta, fara a dezlipi folia de protectie superioara


4. Adeziv lipire

- se aplica cordon SikaTack Panel Ivory cu sectiune triunghiulara cu latime de 8mm si inaltime de 10mm, la cel putin 5mm distanta fata de banda de fixare si de marginea exterioara a sectiunii.

consum = 0,045l/m liniar - cordon cu sectiune triunghular latime de 8mm si inaltime de 10mm

ambalaj minim = 20buc/cutie


5. Agent curatare metal

- urmele proaspete de adeziv de pe suprafete se sterg inainte de intarire cu Sika Colma Cleaner

Comentarii